Sosyoloji Nedir? Sosyoloji Hakkında Kısaca Bilgi

Sosyoloji Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Sosyoloji:
Toplumsal ilişkileri ve bu ilişkileri düzenleyen devlet, eğitim, ekonomi, din, aile gibi kurumların yapılarında ve görevlerinde (işlevlerinde) meydana gelen değişmeleri somut koşulları içinde inceleyen bilime sosyoloji denir.

 

Tarih Terimi Olarak Sosyoloji:
Toplum bilimidir. Tarihi olayları sosyoloji konularını hesaba katarak inceler.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Sosyoloji:
İnsanların birbirleriyle olan ilişkilerini, sosyal grupları, kurumlar ve örgütler arasındaki ilişkileri, toplumdaki değişme ve gelişmeleri sistematik ve bilimsel olarak inceleyen bilim.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sosyoloji:
Bir toplumun örfünü, âdetini, yaşam biçimlerini, toplumsal olay ve kurumlarını inceleyen bilim dalıdır.
 Sosyoloji, törelerimizi, inanış ve düşüncelerimizi kısaca kültürümüzü incelemektedir.
 Sosyoloji ile uğraşan bilim insanlarına ise sosyolog denir. Sosyologlar, toplum içindeki değerleri araştırır.
 İçinde yaşadığımız toplumsal yapıyı yakından tanımamızı ve çevremizle iyi ilişkiler kurmamızı, toplumsal olayları anlama ve açıklamamızı, toplumsal gelişmeye katkı yapmamızı sağlar.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Sosyoloji:
Toplum bilimi.

 

Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri:

Pyrrhonculuk: Bilginin göreceliğini savunan kuşkucuların biri de M.Ö. 365-270 yılları arasında yaşamış İlk çağ filozoflarından Pyrrhon ve onun okuludur. Pyrrhonculu

Merci: Başvurulacak yer veya makam.

Diyalektik: 1. Genel olarak değişimi simgeler. Akıl, mantık olarak da kullanılır. 2. Bir kavramdan öteki kavrama çelişmeleri ortadan kaldırarak ilerleme yolu.

Deney: Varsayımı kanıtlamak üzere sonucu etkileyen değişkenlerle sonuç arasındaki ilişkiyi saptamak üzere pratik uygulamalar yapmaktır.

Değer: 1. İnsanların bir mala ya da hizmete yükledikleri öneme değer denir. 2. İnsanın insanla ve doğa ile olan ilişkisinden doğan birtakım belirlemeler b

Banliyö: Genellikle oturma alanı niteliğinde olan, şehir merkezinden uzakta veya sınırlarına yakın yerlerde bulunan şehir yöresi, çevre.