Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Hakkında Kısaca Bilgi

Sosyal Medya Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Sosyal Medya:
Kişilerin internet tabanlı sosyal ağlar, internet siteleri ve mobil uygulamalar üzerinden birbiriyle içerik ve bilgi paylaşmasına imkan veren ve geleneksel medyanın aksine çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımı olanağı sunan dijital bilgi/içerik platformu.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Sosyal Medya:
1. Kişilerin video, fotoğraf, görüntü, yazı, resim, fikir, haber gibi içerikleri paylaşmak için kullandığı çevrim içi (online) sanal iletişim ortamlarıdır.

2. Sosyal ağ; blog, içerik toplulukları, mikroblog, wiki, podcast ve forumlardan oluşan Genel Ağ üzerinden gerçekleşen etkileşim aracı.

 

Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri:

KJ (Karakter Jeneratörü): Her türlü sabit veya hareketli metin veya şekilleri görüntü üzerinde göstermeyi sağlayan cihaz ya da yazılım.

Televizyon / Yayın Kanalı: Televizyon kuruluşunun televizyon yayını içeriğini, bir yayın akışı çizelgesi doğrultusunda eş zamanlı olarak iletmek amacıyla kullandığı yayın ortamı

Ağız: Aynı dil içinde ses, şekil, söz dizimi ve anlamca farklılıklar gösterebilen, belli yerleşim bölgelerine veya sınıflara özgü olan konuşma dili.

Parlaklık Ayarı: Fotoğraf makinelerinde, çekilen fotoğraftaki renklerin parlaklığını düzenleyen ayar.

Zaman Kodu: Çekimlerin saat, dakika, saniye ve kare sayısı bakımından belirlenmesini sağlamak amacıyla bant üzerine kaydedilerek kayıt, kurgu ve okuma sırasında ç

Mobil Araçlar: Taşınabilir görsel ve/veya işitsel yayın alıcıları.