Sokrates Nedir? Sokrates Hakkında Kısaca Bilgi

Sokrates Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Sokrates:
Antik Yunan filozofudur. M.Ö. 5. y.y. da Atina'da doğmuştur. Babası heykeltraştır. Kendisi ve halkının ahlakça olgunlaşması için yaşamını adamıştır. Bütün insanlık tarihinde saygın sofist olarak kabul edilmektedir. Matematik, geometri, astronomi ve politika bilgisi ile felsefe konularında eğitimler vermiştir.

 

Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri:

Poligami (çok eşle evlilik): Bir erkeğin birden çok kadınla ya da bir kadının birden çok eşle aynı anda evli olmasıdır.

Pozitivizm(Olguculuk): Deneyle, olguyla ispatlanamayan hiçbir şeyin varlığını kabul etmeyen öğreti. Metafizik ve matematiği reddeder.

Nominalizm: Adcılık. Tümel kavramların yalnızca nesnelerin adları olduğunu ileri süren görüştür. Bu görüşe göre asıl gerçek varlıkların tekil kavramlar "şu insan"

Fizikötesi(Metafizik): Felsefenin tecrübeden hareket ederek reelin akli izahını araştıran felsefe bölümü;metafizik bu manada tecrübeden hareket etmekle beraber,onu aşar ve d

Monizm: Birbirine indirgenemeyen iki ayrı töz ya da gerçekliğin varlığını öne süren dualizme ve bir şeyler çokluğunun varoluşunu kabul eden plüralist felsefey

Alt Yapı: Bir toplumsal gruba ait olan tüm maddi bölüm. Daha çok üretim biçimi, mimari yapı denilebilecek, toplumun günlük yaşamında kullandığı maddi öğeler.