Sismoloji Nedir? Sismoloji Hakkında Kısaca Bilgi

Sismoloji Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sismoloji:
Depremleri inceleyen bilim dalına sismoloji denir.

 

Coğrafya Terimi Olarak Sismoloji:
Depremin nasıl oluştuğunu, deprem dalgalarının nasıl yayıldığını, depremlerin ölçülmesi ve depremle ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalıdır.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Sismoloji:
Yer hareketlerini ve depremleri inceleyen bilim dalı.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Sismoloji:
Depremin nasıl oluştuğunu, deprem dalgalarının nasıl yayıldığını, depremlerin büyüklüğünün ölçülmesini ve depremle ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalı.

 

Deprem Terimi Olarak Sismoloji:
Depremlerin oluş nedenleri, deprem dalgalarının yerküre içinde nasıl yayıldıkları, zayıf ve kuvvetli yer hareketinin kayıt edilmesi, ölçülmesi ve değerlendirilmesi teknikleri, deprem tehlikesinin belirlenmesi ve zararlarının azaltılması konuları ile uğraşan jeofizik biliminin uzmanlık alanı, deprem bilimi.

 

Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri:

Ekoloji: Canlıların hem kendi aralarındaki hem de çevreleriyle olan ilişkilerini tek tek veya birlikte inceleyen bilim dalı.

Devşirmek: Asker yetiştirmek amacıyla Yeniçeri Ocağı’na alınacak çocukları seçip, toplama işi.

Top Arabacıları Ocağı: Top arabalarını ve bunlara ait gereçleri hazırlayan, sefer sırasında topları savaş bölgesine götüren sınıftır. Fatih Sultan Mehmet döneminde kurulmuşt

Yardımsever: Başkalarına yardımda bulunmaktan haz duyan kişi.

Orta Çağ: Kavimler Göçü ile başlayıp İstanbul un fethiyle sona eren dönemdir.

Sivil Toplum Kuruluşu: Resmi kurumlar dışında ve bunlardan bağımsız olarak çalışan, politik, sosyal, kültürel, hukuki ve çevresel amaçları doğrultusunda çalışan kuruluşlardı