Sinkretizm Nedir? Sinkretizm Hakkında Kısaca Bilgi

Sinkretizm Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Sinkretizm:
1- Aynı sanat yapıtı üzerinde farklı anlayış, üslup ya da akımların sentezleşmemiş nitelikte bir bütün olarak yer almaları durumu.

2- Bir ülkede sanatsal yaratımın henüz sentezine ulaşamamış, dolayısıyla, farklı odakların etkilerini seçilebilir biçimde yansıtması durumu.

 

Benzer Sanat Terimleri:

Friz: 1. Mimari yapıların çatılarının alt kısmında arşitrav ile korniş arasında kalan genellikle süslü bölüme verilen ad. 2. Eski Yunan ve Roma yapıların

Yarım Kubbe: Orta kubbenin ağırlığını ve yanlara itme kuvvetini duvarlara aktaran dörtte bir küre biçimindeki örtü sistemi.

Kalem İşi: 1. Yapıların genellikle iç yüzeylerinin bezenmesinde kullanılan bir süsleme türü. Boya, taş, ahşap yüzeyler üzerine fırça ile boyanan renkli nakışlar.

Dışavurumculuk (Expressionizm): XX. Yüzyılın başlarında izlenimciliğe tepki olarak ortaya çıkan ve sanatçının duygularını renklerle ya da deformasyon yoluyla belirtmesini amaçlayan a

Külliye: Bir caminin çevresinde cami ile birlikte kurulmuş imaret, hamam, kitaplık, medrese, şifahane, çarşı, sebil vb. yapıların tümü.

Taçkapı: Yapılarda giriş çıkışı sağlayan abidevi ölçülerdeki kapılardır.