Şiddet Nedir? Şiddet Hakkında Kısaca Bilgi

Şiddet Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Şiddet:
Bir renkte bulunan ışığın cinsidir.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Şiddet:
Bir hareketin, bir gücün derecesi, yeğinlik, sertlik.

 

Deprem Terimi Olarak Şiddet:
Herhangi bir derinlikte olan depremin, yeryüzünde hissedildiği bir noktadaki etkisinin ölçüsü olarak tanımlanmaktadır. Depremin şiddeti, yapılar, doğa ve insanlar üzerindeki etkilerinin bir ölçüsüdür. Bu etki, depremin büyüklüğü, odak derinliği, uzaklığı yapıların depreme karşı gösterdiği dayanıklılık dahi değişik olabilmektedir. Şiddet; ölçümlere dayalı değildir, tamamen gözlemsel verilere dayanır.

 

Benzer Sanat Terimleri:

Süreç Dosyası: İçinde planlar, tasarımlar, eskizler, notlar, işlenen sanat eğitimi ile ilgili bir sorunun çözülmüş örnekleri, son ürün, süreç ile ilgili düşünceler v

Papirüs: Eski Mısırlıların bu bitkinin saplarından yaptıkları, üzerine yazı yazdıkları kâğıt.

Mukarnas: Kademeli olarak taşmalar yapacak biçimde, aşırtmalı olarak yan yana ve üst üste gelen, üç boyutlu görünüm veren bir geçiş ve dolgu öğesi. Petek biçimi

Dominant: Bir kompozisyonda konunun ve resmin ilgi, hakim noktası.

Deformalizm: Anti-formalist çalışmaların içeriğinden karikatürümsü sürreal deformasyonlarından gelir. Resimde kargaşa ve kötü beğeni için kullanılan bir terim.

Estetizm: Gerçeklik ve yarar kaygılarından sıyrılarak bir sanat veya felsefe konusunu salt güzelliği için sevme kuramı, güzel duyuculuk, estetikçilik.