Selüloz Nedir? Selüloz Hakkında Kısaca Bilgi

Selüloz Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Selüloz:
Bitkilerde hücre yapısının büyük bir bölümünü oluşturan kağıt, yapay ipek ve patlayıcı maddeleri yapımında kullanılan bir karbonhidrat.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Selüloz:
1- Odun özü maddesi.

2- Bitkilerde hücre yapısının büyük bir bölümünü oluşturan kağıt,yapay ipek ile patlayıcı maddelerin yapımında kullanılan bir karbon hidrat.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Selüloz:
Üç bin ya da daha fazla glikozun birleşmesi ile oluşan bitki hücrelerinin temel yapı taşı olan polisakkarit.

 

Biyoloji Terimi Olarak Selüloz:
1. Yalnızca bitkilerde bulunur. Bitki hücresinin çeperini (hücre duvarını) oluşturur. (Yapı maddesi) Hayvanlar tarafından sindirilemez. (Bazı kuş ve geviş getirenler hariç)

2. Çok sayıda glikozun birleşmesi ile oluşan bitki hücrelerinin temel yapı taşı olan polisakkarit.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Selüloz:
Bitkilerin hücre yapısını dolayısıyla gövde yapısını oluşturan karbonhidrata verilen isim. Selüloz bir karbonhidrat olmasına karşın yapısındaki glikoz moleküllerinin birbirine bağlanma şekli nedeniyle insan vücudu tarafından sindirilemez.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Selüloz:
Üç bin ya da daha fazla glikozun birleşmesi ile oluşan bitki hücrelerinin temel yapı taşı olan polisakkarit.

 

Benzer Kimya Terimleri:

IUPAC: Uluslararası temel ve uygulamalı kimya birliğinin İngilizce adının (International Union of Pure and Applied Chemistry) kısaltılmış adı.

Fermantasyon: Glikoz veya başka organik bileşiklerin oksijen kullanmadan enzimler yardımıyla diğer organik bileşiklere dönüştüğü kimyasal sürecin adı.

Nötralleşme: Asidin bazla veya bazın asitle eş miktarlarının tepkimeye girmesi.

Hidroliz: 1-Bir tuzun suda çözünerek kendisini oluşturan asit veya baza ayrışmasına hidroliz denir. 2-Bir tuzun anyon ve katyonunun suyla tepkimeye g

Kütle (m): Madde miktarına kütle denir. Bir cismin sahip olduğu değişmez madde miktarıdır. Kütle birimleri kilogram ve (kg) ve gram (g) dir.

Solvent: Çözücü.