Saçak Nedir? Saçak Hakkında Kısaca Bilgi

Saçak Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Saçak:
Bir yapının herhangi bir bölümünü güneş ve yağmurdan koruması için, o bölümden dışa taşkın ve altı boşta olarak yapılan örtü.

 

Perdecilik Terimi Olarak Saçak:
1- Perdelerin, döşemelik kumaşların, yatak veya masa örtülerinin kenarlarına dikilen süslü iplik salkımlardır.

2- Farklı içerikte iplerden yapılmış perde süslemeleri.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Saçak:
Çatılarda, çatı yüzeyinin binanın dışına taşan ve Çatının en alt sınırını belirleyen doğrudur bölümüdür. Saçak düzlemi yatay olduğu gibi, eğimli de olabilir.

 

Fizik Terimi Olarak Saçak:
1. Bir ışık demetinin engel arkasında elde edilen parlak ve karanlık şeritlerden herhangi biri.

2. Yapıcı girişimin olduğu noktalarda, aydınlık bölge oluşurken yıkıcı girişimin olduğu noktalarda da karanlık bölge oluşur. Bu bölgelere saçak denir.

 

İnşaat Terimi Olarak Saçak:
1. Bir şeyin kenarı boyunca sarkan püskül gibi teller; halının iki başında, çözgü ipliklerinin kesilmesinden arta kalan uçlar.

2. Çatının binadan dışarı taşan bölümü.

 

Benzer Sanat Terimleri:

Naos: Bir Yunan tapınağında tanrının heykelinin yer aldığı, çevresi sütunlu esas bölüm (hacim) cella ile eş anlamlıdır.

Modle Etmek: Resimde gölgeleri, gölgelemeyi ve ışıklı noktaları kullanarak biçimlerin gerçek oldukları ve hacme sahip oldukları yanılsamasını sağlama tekniği.

Ready Made: Bir sanat yapıtı olarak benzerleri arasından seçilip değerlendirilmiş, üzerinde bir değişiklik yapılmaksızın kullanılmış ya da üzerindeki değişiklik s

Grifon: Baş ve kanatları kartal, gövdesi aslan biçiminde mitolojik yaratık.

Tipografik Baskı: Tipografik baskı tekniğinde; fotoğraf, illüstrasyon, yazı, sembol vb. görsel unsurlar için "klişe" adı verilen ve genellikle çinko, magnezyum ya da ba

Anıt: 1. Abide de denir. "Anmak" kökünden türetilen anıt sözcüğü, bir olayı hatırlatmak, önemli bir kişinin/kişilerin ya da kültürün anısını yaşatmak, asker