Şablon Nedir? Şablon Hakkında Kısaca Bilgi

Şablon Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Şablon:
1. Kesme veya oyma kalıbı.
2. İçine bir harf veya şekil oyulmuş boyama levhası.
3. Plan yerleştirmelerinde kullanılan saydam plastikten çizgi kalıbı.

 

Konfeksiyon Terimi Olarak Şablon:
Konfeksiyonda kullanılan, üzerinde tüm yazı ve işaretlerin bulunduğu, ( Model adı, beden numarası, parça adı, kod numarası, düz iplik, çıt yerleri vb. ) payları verilmiş kesime hazır karton kalıp.

 

Tekstil-Dokumacılık Terimi Olarak Şablon:
Konfeksiyonda kullanılan kalıpların; dikiş paylarını, yazılarını, çıtlarını, kodlarını gerekli tüm işaretleri gösteren, kumaşa yerleştirmeye hazır halde olan karton kalıp.

 

Sanat Terimi Olarak Şablon:
Kesme veya oyma kalıbı. Proje çiziminde kullanılan yazı veya çizgi kalıbı.

 

Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri:

Bide: Vücudun belden aşağı kısımlarını yıkamakta kullanılan bir su akıtma yeri. Temizlenme, üzerine oturularak yapılır. Bide, seramikten ayaklı ya da ayaksı

Altın Oran: Yüzyıllar boyunca sanatta uyum ve oranlandırma açısından en yetkin boyutları verdiği varsayılan düzen bağlantısı.

Şapo: Betonarme kiriş ve döşemelerde aşırı çekme gerilmelerini karşılamak üzere mesnetlerde ek olarak en üst konan özel şekilli demir.

Apartman: 1- Bir bina içinde birkaç odadan meydana gelen, bir kişi veya bir ailenin oturabileceği büyüklükte daire. 2- Böyle dairelere bölünmüş bina.

Hava Nemlendirici: Ortamdaki nem oranını sağlıklı bir biçimde dengede tutmaya yarayan cihazlara denir. İnsanlar için ideal nem oranı %45 ile %50 arasındadır. Bazı mekanl

Yeşil Çatılar: Çatıların üzerlerinde bitki yetişecek şekilde tasarlanması ile oluşan ekolojik çatı kaplama sistemleridir. Yeşil çatılarda temel katmanlar : ( Yukarıd