Roaming Nedir? Roaming Hakkında Kısaca Bilgi

Roaming Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Roaming:
Dolaşım. Yabancı bir ağ içinde yapılan aramaları tanımlayan terim. Mobil telefon operatörlerinin kullanıcılarına, anlaşmalı oldukları diğer operatörlerin kapsama alanlarında hizmet vermesi. Dolaşımın sadece ülkeler arasında olması gerekmez, yakın gelecekte aynı ülkede GSM ve UMTS ağları içinde de dolaşım uygulaması yapılabilir.

 

Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri:

OTA (Over the air acitivitation): Operatörlerin verileri terminallere ve uzak bölgelere şebeke üzerinden aktarmasına olanak tanıyan teknoloji.

Polifonik Melodi: Bir çağrının geldiğini bildiren polifonik melodiler, standart monofonik seslere göre çok daha karmaşık ve eğlenceli melodiler sunarlar.

Gerçek Sinema: Gerçek Sinema (Real Cinema) özelliğiyle yüksek çözünürlüklü filmler, orijinalde çekildikleri hız olan saniyede 24 kare hızla oynatılır. Böylece ev sin

QWERTY klavye: Bu pratik, küçültülmüş bilgisayar klavyeleri e-posta göndermeyi, metin yazmayı veya Web'de gezinmeyi daha hızlı ve kolay hale getirir.

Ankastre: Mutfağınıza, mekanınıza veya dekorunuza ek yeri belli olmadan uyacak şekilde özel olarak yerleştirilen alet.

Sesli Posta (Voicemail): Bir cep telefonunda (telesekreter gibi) sesli mesajları almanızı ve depolamanızı sağlayan servistir.