Risk Sermayesi Yatırım Ortaklığı Nedir? Risk Sermayesi Yatırım Ortaklığı Hakkında Kısaca Bilgi

Risk Sermayesi Yatırım Ortaklığı Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Risk Sermayesi Yatırım Ortaklığı:
Ortaklıkların bedelli sermaye artırımlarına mevcut ortakların öncelikle katılma hakkıdır. Sözkonusu hak, hisse senedine bağlı "Yeni Pay Alma Kuponları" karşılığında ve ayrıca hisse senedi ibrazına gerek kalmaksızın kullandırılır.

 

Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri:

Yabancı Sermaye Piyasası Araçları: Çıkarıldıkları ülke borsalarında alım satım konusu olan ve Sermaye Piyasası Kurulu'nca niteliği belirlenen menkul kıymetler ile hak ve alacakları tems

Limit Emri: Belli bir fiyattan ya da o fiyat altından alım yapmak veya belirli bir fiyattan ya da o fiyat üzerinden satış yapmak için verilen emirdir.

Ekonomik İndikatör: Bir devletin, istikrar ve ekonomik büyüme üzerine açıkladığı istitatistiki bilgilerdir. İşsizlik Oranı, GSYIH, Perakende Satışlar.

İşlem Birimi: Bir sermaye piyasası aracının, kendisi ya da katları ile işlem yapılabilecek asgari sayısını ya da değerini ifade eder. İşlem birimi olarak "lot" ibar

Toptancı Bankacılık: Bankaların doğrudan doğruya veya İnterbank aracılığıyla diğer bankalar ve malî kuruluşlar ile yaptıkları büyük hacimli işlemler.

İnsan Sermayesi: Bireyin çalıştığı işe kazandırdığı sağlık, güç, öğrenim, eğitim ve beceri.