Rezervuar Nedir? Rezervuar Hakkında Kısaca Bilgi

Rezervuar Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Rezervuar:
Yapay olarak doldurulmuş su oluşumu; ayni zamanda herhangi bir şeyin fazladan bulunan miktarı. Su depolama çanağı, haznesi.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Rezervuar:
Rezervuarlar (yıkama depoları) hela taşlarını yıkamak için yapılmış temizlik gereçleridir. Kullanılacakları hela taşı tipine, mekana ve maliyetlerine göre dört sınıfa ayrılır. Rezervuarların içinde su girişine kumanda eden yüzertoplu şamandıra (flatör), suyun ayarlı boşaltılmasına yarayan boşaltma düzeneği ve dışında da zincirli veya butonlu boşaltma kolu vardır. Fotoselli tiplerde bu kol yerine elektronik, ışığa duyarlı algılayıcılar mevcuttur.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Rezervuar:
Tuvaletlerde kullanılmaya yarayan su deposu.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Rezervuar:
Tuvaletlerde işlem bittikten sonra klozet, tuvalet taşı ya da pisuvarları temizleme amacıyla kullanılan tanktır. Rezervuarlar su biriktirmek ve sonradan boşaltmak için kullanılır.

 

Benzer Coğrafya Terimleri:

Siyenit: Yeşilimsi, pembemsi renkli iç püskürük bir taştır. Adını Mısır'daki Syene (Asuvan) kentinden almıştır. Siyenit dağılınca kil oluşur.

Sübvansiyon: Devlet tarafından toplumun çeşitli kesimlerine yapılan maddi yardımlar

Enerji Akışı: Ekosistemde bir organizmadan diğerine enerji taşınmasıdır.

Cephe: 1- Farklı özellikte iki hava kütlesinin karşılaşması ile oluşan hat. Cepheler hareketli olup, bir yerin sıcaklık ve yağış durumunu doğrudan etkiler. B

Gezegen: Yıldızların çekim alanlarında bulunan ve yıldız çevresinde dönen gök cisimleridir.

Mahalle: Bir kentin, bir kasabanın, büyükçe bir köyün, yönetim bakımından bölündüğü yapı bölgecilerinden ve insan topluluklarından oluşan en küçük parçalardan