Renk Nedir? Renk Hakkında Kısaca Bilgi

Renk Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Renk:
Işık dalgalarının gözde (veya başka alıcıda) dalgaboyuna bağlı olarak oluşturduğu duyum. Bir yıldızın rengi sıcaklığının bir fonksiyonudur.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Renk:
Işığın nesneler üzerine çarpması ve nesneden gözümüze yansıması sonucu, gözümüzde meydana gelen duyumların her birine renk denir.

 

Sanat Terimi Olarak Renk:
Cisimler tarafından yansılanan ışığın gözde oluşturduğu duyum. Üç temel renk vardır : kırmızı, mavi ve sarı. Siyah renk değildir; çünkü üzerinde ışığın yansıyabileceği boya yoktur. Beyaz ise gökkuşağındaki tüm renklerin yutulmasından kaynaklanır.

 

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Renk:
Cisimler tarafından yansılanan ışığın gözde oluşturduğu duyum.

 

Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri:

Düğümler Çizgisi: İniş ve çıkış düğümlerini birleştiren doğru.

Iraksım: Farklı iki yerden, uzaktaki bir noktaya yönelmiş iki doğrultu arasındaki açı. Gözlenen nokta ne kadar uzakta ise ıraklık açısı da o kadar küçük olur.

Dönence: 1- Tropik. Güneş'in görünen hareketinde dikaçıklığın en büyük ve en küçük olduğu yerler. Güneş'in gün dönümü zamanlarında gökyüzünde bulunduğu yerler.

Gama Işınları: 0,01 nanometreden (1 nanometre = 10 üstü -9 metre) daha küçük dalga boylu ışınlardır. Bir atom çekirdeğinin çapından daha küçük dalga boylu dalgalar i

Güneş Sabiti: Yer atmosferinin birim yüzeyine, dik olarak, birim zamanda gelen, bütün dalgaboylarındaki Güneş enerjisi.

Mars Gezegeni: - Mars, Dünya'ya benzeyen 2. gezegendir. Bu nedenle " Dünya'nın erkek kardeşi " olarak adlandırılır. - Demir oksitden oluşması nedeni ile " Kızıl Ge