Rekonstrüksiyon Nedir? Rekonstrüksiyon Hakkında Kısaca Bilgi

Rekonstrüksiyon Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Rekonstrüksiyon:
1. Restitüsyona dayanılarak yapılan bir çalışmadır. Restitüsyona göre yeniden inşa etmeyi ve bu şekilde inşa edilmiş bir yapılaşmayı ifade eder.

2. Bir sanat yapıtının ve özellikle bir yapının elde kalan az sayıda kalıntısı ve başka belgeler yardımıyla eski biçiminin belirlenerek yeniden yapım işlemine verilen ad.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Rekonstrüksiyon:
Yeniden kurma, inşa, imar.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Rekonstrüksiyon:
Yeniden inşa etme.

 

İnşaat Terimi Olarak Rekonstrüksiyon:
Bir kentin tümünün, bir parçasının ya da bir yapının özgün biçimiyle yeniden kurulması; yeniden inşa etme.

 

Benzer Sanat Terimleri:

Yapımcılık: Konstrüktivizm de denir. 1920'lerde Moskova'da gelişen bir soyut sanat akımı. Sürdürülen soyut sanat tartışmalarında Laboratuvar sanatı anlayışına kar

Sanat Eleştirisi: Bir sanat eserine bütün olarak, ayrıntıları ile toplumsal bağlam içinde bakma, tanımlama, çözümleme, yorum ve yargı süreci.

Sentez: 1- Çeşitli bölüm parça ve farklı öğelerin bir araya getirilmesi ile oluşan farklı bir bütün. 2- Bir araya getirme ve ayrıştırma.

Keramik: Ham maddesi toprak, kil olup elde, kalıpta ya da tornada biçimlendirilmiş ve fırınlanmış her tür eşyanın genel adı. Seramik.

Akım: Sanatta, siyasette veya düşünce hayatında ortaya çıkan yeni bir görüş, yöntem, hareket, cereyan, tarz. Fovizm, Empresyonizm ve Kübizm gibi sanat görüş

İki Yarım Kubbeli Cami: Merkezi planlı, büyük kubbesi ana eksen üzerindeki iki yarım kubbe tarafından desteklenen cami tipi.