Reinhardt Tiyatrosu Nedir? Reinhardt Tiyatrosu Hakkında Kısaca Bilgi

Reinhardt Tiyatrosu Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Reinhardt Tiyatrosu:
Reinhardt'ın doğrudan sanatsal ve mali yönetimini üstlendiği tiyatro etkinliklerini belirten kavram. Aynı zamanda tiyatro örgütçüsü ve girişimcisi olan Reinhardt, tiyatro etkinlikleri arasında sahne yapısı ve sahneleme olarak birçok yeniliklere önayak olmuştur. Reinhardt Tiyatroları şöyle gösterilebilir: Schall und Rauch Kabare Tiyatrosu (1902, Berlin), Neues Theater (1903, Berlin), Deutsches Theater (1905, Berlin), Volksbühne (1915- 18, Berlin), Grossen Schauspielhaus (1919, Berlin), Reinhardt'ın bu dönemde Berlin'de etkili olduğu 11 tiyatro vardır. Viyana'da: Theater in der Josefstadt (1923), Schönbrunner Schlosstheater (1928).

 

Benzer Tiyatro Terimleri:

Öncelik Hakkı: Bir oyunun ilk kez sahneye çıkarma hakkı.

Mevki: Orta Oyunu'nda erkek seyircilere ayrılan yer.

Ditramb: Tanrı Diyonizos onuruna söylenen,onun yaşamından acı ve tatlı serüvenlerinden sözeden, bazen ciddi bazen da açık saçık ezgiler.

Fars (Farce): Komedinin, sanat yönü az, kaba bir türü. Çok eskiden tiyatrolarda perde arası gösterisiydi, sonra bağımsız oldu.

Sahne: Tiyatro. Tiyatro sahnesi. Tiyatro eserinde bir perdelik bölümün, dekor bakımından değişik olan küçük kısımları. Bir perdelik bölüm içinde, kişilerin g

Jön Prömiye: Genç erkek kahraman; aşık tipi. Fransızca'dan gelen bu sözcük en çok Türk doğaçlama tiyatrosu sanatçıları tarafından kullanılmıştır.