Reaya Nedir? Reaya Hakkında Kısaca Bilgi

Reaya Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Reaya:
Bir hükümdarın yönetimi altındaki halk.

 

Tarih Terimi Olarak Reaya:
1. İslam ve Türk-İslam devletlerinde, bu arada Osmanlılarda genel olarak uyruklar ve yönetilen sınıflar, özel olarak da doğrudan üretici bağımlı köylüler için kullanılan terim. Arapça raiyye (sürü) sözcüğünün çoğuludur.

2. Osmanlı Devleti'nde Mülk toprakta çalışan, vergi ödeyen halk.

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Reaya:
Bir hükümdarın yönetimi altındaki halk.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Reaya:
Osmanlı Devletinde yönetime katılmayan, geçimini tarım ve sanayi alanında üretim yapmak ve ticaretle uğraşmak yoluyla sağlayan ve devlete vergi veren halka reaya deniliyordu. Reaya, çeşitli din, dil ve ırklara mensup topluluklardan oluşuyordu.

 

Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri:

Alışkanlık: İyice öğrenilmiş, düşünmeden yerine getirilen öğrenmeler. Bir örtük bellek türü.

Analoji: 1. İki şey arasındaki benzerliğe dayanarak birisi hakkında verilen bir yargıyı diğeri hakkında da verme. 2. İki farklı nesne veya önerme arasındaki

Fiziksel (nesnel) Engeller: Bireyin amacına ulaşmasını engelleyen yağmur, kar, uzaklık, yangın gibi fiziksel nesne ve olaylara fiziksel (nesnel) engeller denir.

Ahlaki Karar: Kişinin ahlaki değerleri uygun olarak hür iradesiyle verdiği karardır.

Yansıtma: Kişinin, benliğini tehdit eden yetersizliklerini, suçluluk duygularını başkalarına yüklemesine yansıtma denir.

Kyrene Okulu: Sokrates'in ölümünden sonra öğrencileri hocalarının adını ve düşüncelerini yaşatmak ve bu düşünceleri geliştirip eklemeler yaparak yeni boyutlara taşı