Rakursi Nedir? Rakursi Hakkında Kısaca Bilgi

Rakursi Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Rakursi:
Nesnelere üstten yandan veya alttan bakış açısına göre oluşan ve nesneyi kısa veya daha uzun, büyük gösteren görünüş, Öndeki bölümlerin büyük,Uzaklaşan bölümlerin ise daha kısa ve dar görünmesi.

 

Arkeoloji Terimi Olarak Rakursi:
Bir nesnenin perspektif kurallarına uygun olarak kısaltılarak gösterilmesi. Örneğin bir resimde tuval yüzeyine dik olarak yerleştirilmiş herhangi bir nesne bu yöntemle verilir.

 

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Rakursi:
Bir resim, desen ya da alçak kabartmada bazı nesne ve figür boyutlarının perspektifin etkisiyle kısalması. Resimde bir nesne veya figürü derinlik duygusu içinde verme yöntemi.

 

Benzer Sanat Terimleri:

Hat: 1. Arap harfleri çevresinde oluşmuş güzel yazı sanatı. 2. Yazı. Hat sanatında kullanılan yazı türlerinden her biri.

Düzlem: Mekânın iki boyutlu, düşey ya da yatay bir uzantısı. Mimari kompozisyonlarda somut değeri olsa da, resim'de mekân ve hareket yanılsamasının ön koşulud

Celi Yazı: Uzaktan okunacak biçimde istif edilmiş, iri süslü Arap harfli levha yazısı.

Ekslibris (Exlibris): 1- Bir kimsenin isminin baş harflerini ilgili bir resimle birlikte düzenleyip sembolize etmek. Bu semboller etiket olarak hazırlanır ve kişinin sahip

Serigrafi: 1- İpek Baskı ve Şablon baskı adlarıyla da anılan bu teknik Çin'de ve Japonya'da yüzyıllar önce kumaşlara baskı yapmak için kullanılmıştır. Bir çerçev

Deformalizm: Anti-formalist çalışmaların içeriğinden karikatürümsü sürreal deformasyonlarından gelir. Resimde kargaşa ve kötü beğeni için kullanılan bir terim.