Radar Görüntüsü Nedir? Radar Görüntüsü Hakkında Kısaca Bilgi

Radar Görüntüsü Terimi Hakkında Bilgiler

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Radar Görüntüsü:
Mikrodalga algılayıcısı sistemleri ile elde edilen görüntü.

 

Benzer Haritacılık (Kartografya) Terimleri:

Silindirik Projeksiyon: Yeryuvarına ekvator ya da meridyenler boyunca teğet olan silindir yüzeylerine, geometrik kurallar ya da matematik formüller ile yeryüzeyi noktalarının

Fotogrametrik Tarayıcı: Analog fotogrametrik kameralarla çekilmiş fotoğrafları, doğru ve duyarlı bir biçimde sayısal fotoğrafa dönüştüren yüksek nitelikli özel tarayıcı.

Siyah-Beyaz Görüntü: Görünür bölge ve yakın kızılötesi bölgesinin tamamını ya da bir kısmını içeren spektral aralıkta elde edilen siyah-beyaz görüntü, pankromatik görüntü.

Anaglif Yöntem: Fotoğraf çiftlerini, kırmızı-mavi gibi bütün renklerde ayrı ayrı görüntüleyerek ve aynı renklerden yapılan gözlüklerle gözetleyerek üç boyutlu görüşüm

Görüntü Eşleştirme: Bir görüntü kalıbının, ya da bir fotoğraf parçasının, fotoğrafta, ya da başka bir fotoğraf üzerinde karşılığının bulunması, eşleştirilmesi.

Merkezsel İzdüşüm: Üç boyutlu nesne noktalarının bir izdüşüm merkezine göre bir düzleme izdüşürülmesi, ölçü fotoğraflarının geometrik karşılığı , perspektif izdüşüm.