Protokol Nedir? Protokol Hakkında Kısaca Bilgi

Protokol Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Protokol:
Diplomatik işlerde ve devletler arası ilişkilerde uyulan kurallar.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Protokol:
Bir toplantı, oturum, soruşturma sonunda imzalanan belge.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Protokol:
En az iki taraf arasında akdedilen ön sözleşme.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Protokol:
Devletler arasındaki ilişkilerde geçen yazışmalarda, resmî törenlerde, devlet başkanları ile onların temsilcileri arasındaki görüşmelerde uygulanan kurallar.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Protokol:
1. Diplomatlıkta, devletler arasındaki ilişkilerde geçen yazışmalarda, resmî törenlerde, devlet başkanları ile onların temsilcileri arasındaki görüşmelerde uygulanan kurallar.

2. Resmi bir toplantı, oturum, soruşturma vb. sonunda iki yanca imzalanan, ilerde yapılacak bir anlaşmaya, sözleşmeye dayanak olacak belge.

 

Benzer Tarih Terimleri:

Farz: İslam inanışına göre, çok gerekli haller dışında, tanrı buyruklarına uyulmasının zorunlu olduğu anlamına gelmektedir. İslamda 32 farz vardır.

Ulusal Egemenlik: Devletin gücü olan egemenliğin doğrudan doğruya ulusa ait olması. Millî egemenlik, ulus egemenliği ya da hâkimiyetimilliye olarak da adlandırılır.

Ketebe: Bir hattatın yazdığı yazıya koyduğu imza.

Kavas: 1- Eskiden vezirlerin maiyetinde bulunan silâhlı muhafızlar. 2- Elçilik ya da konsolosluklarda çalışan hademe, yasakçı.

Kuva-İ Milliye: Mondros Ateşkes Antlaş-ması'nın imzalanmasından sonra, Anadolu'da başlayan işgallere ve azınlıkların ayrılıkçı hareketlerine karşı kurulan silahlı hal

Çin Seddi: MÖ: 210 yılında tamamlanan, Çin'i kuzeydeki göçebe toplulukların (özellikle Hunların) saldırılarını önlemek amacıyla yapılan insan yapısı en büyük du