Propaganda Nedir? Propaganda Hakkında Kısaca Bilgi

Propaganda Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Propaganda:
Bir düşünceyi veya inancı savunan kişilerin, kendi gruplarını çoğaltmak amacıyla her türlü iletişim araçlarını kullanarak diğer gruplar üzerine yaptıkları ikna ve benimsetme çabaları.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Propaganda:
Bir öğreti, düşünce veya inancı başkalarına tanıtmak, benimsetmek ve yaymak amacıyla söz, yazı vb. yollarla gerçekleştirilen çalışma.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Propaganda:
Bir öğreti, düşünce veya inancı başkalarına tanıtmak, benimsetmek ve yaymak amacıyla söz, yazı vb. yollarla gerçekleştirilen çalışma.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Propaganda:
Bir öğreti, düşünce veya inancı, başkalarına tanıtma, benimsetme ve yayma amacıyla söz, yazı gibi yollarla gerçekleştirilen çalışma.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Propaganda:
1. Bir öğreti, düşünce veya inancı başkalarına tanıtmak, benimsetmek ve yaymak amacıyla söz, yazı vb. yollarla gerçekleştirilen çalışma, yaymaca.

2. Bir bireyin veya grubun başka bireylerin veya grupların tutumlarını belirleyerek bu tutumları kendi amaçları doğrultusunda biçimlendirmek ve kontrol altında tutmak için yaptıkları bilinçli çalışma.

 

Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri:

Açımlamak: Bir sorunu veya konuyu ele alıp en ince noktasına kadar gözden geçirerek anlatmak.

Toplum Sözleşmesi: Toplumu meydana getiren bireylerin yükümlülükleri ve haklarının kökenlerini açıklayan sözleşme.

Üst Kültür: Bir arada yaşan toplumların kültürlerinden oluşmuş ortak kültür.

Anormal davranış: Belirli doğal ve toplumsal ortamlarda dıştan ve içten gelen belirli şiddet ve süredeki uyaranlara, insanın alışagelenin dışında hatalı, kurala uymayan

İstenç (irade): İstenilmiş olanı gerçekleştirmeye karar verme ve yerine getirme gücü. Ahlaksal eylem için karar verebilme yetisi.

Tröst: Aynı malı üreten firmaların aynı çatı altında toplanmalarıdır, Firmalar bağımsızlıklarını yitirerek, tek bir yönetime girerler.