Prim Nedir? Prim Hakkında Kısaca Bilgi

Prim Terimi Hakkında Bilgiler

İnşaat Terimi Olarak Prim:
Mal sahibi ile yüklenici arasında yapılan sözleşmede öngörülen temel hedeflerin aşılması halinde mal sahibi tarafından ödül biçiminde yükleniciye yapılan veya yapılması gereken ödeme.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Prim:
İşçinin bireysel olarak veya bir grup içinde üstün çaba göstererek başarılı bir şekilde yapmış olduğu işi ödüllendirmek için ödenen ek bir ücrettir.

 

Futbol Terimi Olarak Prim:
Takımdaki oyuncuların yenerek ya da beraberlikle bitirdikleri bir karşılaşmadan sonra takımlarından aldıkları para armağanı.

 

Benzer İnşaat Terimleri:

Mazgal: 1. Kale duvarlarında iç yanı geniş, dışyanı dar delik. 2. Kale korkuluğunda mazgal dişleri arasında kalan her boşluk.

Cumba: 1. Eski Türk evlerinde çoğu kafesli çıkma. 2. Bir ahşap tablanın kenar yüzü.

Raf: Üstüne öteberi koymak için duvara veya bir dolabın içine tutturulmuş genişçe ve uzunca ahşap, maden, cam ya da plastik levha; sergen.

Barbakan: İstinat duvarları arkasında toplanan suların dışarıya atılması için bırakılan deliklere denilir. Tabii zeminden 10 cm yukarıda tertiplenirler yatay ve

Malta: yumuşak doğal asfalt

Yüklenici: İnşaat vb. işlerin sözleşme, plan ve şartnamelere uygun biçimde yapımı için sorumluluk alan ve bu amaçla işgücü, malzeme ve ekipman sağlayarak bunları