Poz Toleransı Nedir? Poz Toleransı Hakkında Kısaca Bilgi

Poz Toleransı Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Poz Toleransı:
Bir filmin az veya çok pozlanmış olmasına rağmen kabul edilebilir bir görüntü verme kapasitesini ifade eder. Negatif filmler genellikle daha fazla poz genişliğine sahiptir ve iki stopluk az veya çok pozlamalarda dahi baskı alınabilecek görüntüler oluşabilmektedir. Diapozitif filmlerde ise bu tolerans daha az olduğundan, tatmin edici sonuçların alınabilmesi amacıyla daha kesin poz değerleri kullanılmalıdır.

 

Benzer Fotoğrafçılık Terimleri:

Vidalı Objektif Bağlantısı: Değişebilir objektifler sistemine sahip fotoğraf makinelerinde objektif ile gövdeyi vida sistemi ile kenetleyen bağlantı. (screw mount)

Memory Stick: 1- Kısaca MS olarak bilinen ve Sony tarafından Sony ürünlerinde kullanılan bu bellek kartı, şu an piyasada üç farklı popüler biçimde bulunabiliyor. Fo

Tilt: Fotoğraf makinesinin dikey hareketi.

Amatör: Para kazanma kaygısı dışında, zevki için fotoğraf çeken kişi. Bu fotoğraf becerisinin değil, amacının tanımıdır.

İzleyici Otofokus: Bu son kuşak otofokus sistemi ile hareket halindeki bir obje izlenebilmektedir. Deklanşöre basma anı ile makinenin tepki vermesi arasında belirli bir

Odak Uzaklığı: Merceğin optik merkezi ile film yüzeyi arasındaki uzaklıktır. Odak uzaklığı, objektifin büyütme oranı ile kapsadığı alanı belirlemektedir.