Posa Nedir? Posa Hakkında Kısaca Bilgi

Posa Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Posa:
Suyu alınmış her tür yiyecek maddesinin artığı.

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Posa:
Besinlerin; sindirilemeyen, bağırsak boşalmasını kolaylaştıran kısmı. Daha çok kepekte, kuru baklagillerde, sebze ve meyvelerde bulunur. Posayı oluşturan maddeler; selülöz, lignin ve pektik maddeler gibi karbonhidratlardır.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Posa:
1- Suyu alınmış her tür yiyecek maddesinin artığı.

2- Tortu, çökelti.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Posa:
Suyu alınmış her tür yiyecek maddesinin artığı. Bitkisel kaynaklı gıdaların insan vücudu tarafından sindirilemeyen kısımlarıdır.

 

Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri:

Defterdar: Osmanlı Devleti'nde gelir ve giderlerini düzenleyen ve bütçeyi hazırlayan görevli divan üyesin. Devletin gelir ve giderlerini belirleyerek yıllık bütç

Özgürlük: 1- Herhangi bir kısıtlama, zorlamaya bağlı olmadan düşünme ve davranma, serbestlik, hürriyet. Özgürlükler sınırsız değildir. Bir kişinin özgürlüğü b

Kitap: Bir konuda çeşitli düzeylerde bilgi içeren, genellikle tek ciltten oluşan, bir veya daha fazla yazar tarafından yazılmış temel bilgi kaynağı.

Tersane: Gemilerin inşaa ve tamir edildiği tesise verilen addır Osmanlıdaki ilk tersaneyi Yıldırım BAYEZİD, Gelibolu'da açmıştır.

İttifak: Devletlerin, çıkarlarını korumak amacıyla bir araya gelmeleri. Anlaşma, uyuşma, bağlaşma.

Öz: Bir makalenin/bildirinin ana temasını, araştırma sorusunu, yöntemini, bulgularını ve sonuçlarını 200-300 kelimeyle açıklayan metin.