Portal Nedir? Portal Hakkında Kısaca Bilgi

Portal Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Portal:
Canlı haberler, söyleşi odaları, elektronik posta, alışveriş, rehberler, farklı sitelere bağlantılar vb. pek çok içeriği bir arada bulunduran internet siteleri.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Portal:
milliyet.com, mynet.com, dersimiz.com gibi haber, bilgi, rehberlik hizmetlerini bir arada sunan büyük web siteleri için kullanılan bir deyim. Portal, aslında bir mimarlık terimidir ve 'ana giriş kapısı'anlamına gelir.

 

Tarih Terimi Olarak Portal:
1- Ana kapı. 2- Kapı.

 

Arkeoloji Terimi Olarak Portal:
Taç kapı, Tâk kapı adı da verilen bezemeli ana giriş.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Portal:
Taç kapı.

 

Sanat Terimi Olarak Portal:
1. Yapıların cephelerinde yer alan ve yapının mimari üslubunu gösteren anıtsal giriş kapısı, taç kapı.

2. Mimaride binaların büyük ana giriş kapısı. Taç kapı.

 

Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri:

Yeni Medya: İçeriğe herhangi bir yer ve zamanda, sayısal aygıtlar aracılığıyla, isteğe bağlı erişimi sağlayan; kullanıcılara, içerikle ilgili etkileşimli geri bil

Program: Tanımlanmış zaman dilimleri içinde radyo veya televizyon kuruluşu tarafından yayınlanan her bir görsel/işitsel unsur.

Set: 1. Sinema ya da televizyon filmi, dizi, reklam vb. gösterim şekillerinin gerçekleştiği gerçek ya da kurmaca alan. 2. Program çekimi için gerekli ol

Deşifre: Metnin sesli okunarak, durak ve vurgu yerlerinin belirlenmesiyle biçim ve anlam özelliklerini ortaya çıkarmak amacıyla yapılan çözümleme çalışması.

Sayısal Yayın: Sayısal kodlama ve modülasyon tekniği kullanılarak kablo, uydu, karasal ve benzeri ortamlardan yapılan yayın hizmeti.

Haber Atlatmak: Başka habercilerin gözden kaçırdığı, haber değeri taşıyan bir konunun haber haline getirilmesi ve yayınlanması.