Plankton Nedir? Plankton Hakkında Kısaca Bilgi

Plankton Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Plankton:
1. Hemen hemen bütün sularda yaşayan küçük serbest yüzüşlü bitki ve hayvanlar. Planktonun fotosentez yapan üyelerine fitoplankton adı verilir.

2. Denizlerde ve tatlı sularda, suyun hareketi ile pasif olarak sürüklenen küçük organizmalar.

3. Suda yaşayan, hareket yeteneği akıntıya bağlı olan mikroskobik bitkisel ve hayvansal organizmalar.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Plânkton:
Sularda bulunan,ancak mikroskopla görülebilen yaratıklar topluluğu.

 

Coğrafya Terimi Olarak Plankton:
Deniz suyuyla sürüklenen canlı kalıntıları

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Plankton:
Deniz ve tatlı sularda suyun pasif hareketiyle sürüklenen küçük organizmalardır. Besin zinciri su ortamında bitkisel planktonlarla başlar.

 

Benzer Biyoloji Terimleri:

Kornea: Gözün en dışta bulunan sert tabakasının yaklaşık 1/6'sını oluşturan saydam ön bölgesi, sert tabakanın saydam kısmı.

Bağlı Genler: Genler kromozomlar üzerinde yerleşmiş küçük fiziksel birimlerdir. Bir kromozomun üzerinde birden fazla genin bulunması, yani karakterlere etki eden al

Trihibrit Çaprazlama: Üç karakter bakımından heterozigot olan bireylerin çaprazlanmasıdır. AaBbCc x AaBbCc Fenotip oranı: 27 : 9 : 9 : 9 : 3 : 3 : 3 : 1 27 birey ABC :

Monera: Gerçek bir çekirdek ve plastidlerden yoksun eşeysel üremenin çok ender olduğu ya da hiç olmadığı bakteriler ve mavi-yeşil algler gibi en basit mikroor

Endopeptidaz: Protein molekülünün iç bağlarını hidrolize uğratan bir proteinaz türü.

Laterit: Sıcak, nemli iklimlerde oluşan, parlak kırmızı veya kahverengiye çalan kırmızı renkli, demir oksit ve alüminyum bakımından zengin toprak.