Peygamber Nedir? Peygamber Hakkında Kısaca Bilgi

Peygamber Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Peygamber:
Peygamber, haberci demektir. Peygamberler Allah'tan insanlara haber getiren elçilerdir. Allah çok merhametli olduğundan, insanlar bu dünyada da öteki dünyada da rahat etsinler, mutlu olsunlar diye neler yapmaları gerektiğini insanlara bildirir. Bunun için de insanların arasından kendisine elçiler yani peygamberler seçti. Peygamberler, dışarıdan bakıldığında bizim gibi insanlardır. Onları özel yapan, Allah'ın onları peygamberi olarak seçmesidir.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Peygamber:
Tanrı'nın, buyruklarını insanlara iletmek üzere seçtiği kişidir.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Peygamber:
İnsanlara Allah'ın buyruklarını bildiren, onları dine çağıran kimse, elçi, resul.

 

Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri:

Hukuk: Toplumu düzenleyen ve devletin yaptırım gücünü belirleyen yasaların bütünü, tüze.

Ali Kuşçu: Türk-İslam Dünyası astronomi ve matematik alimleri arasında, ortaya koyduğu eserleriyle büyük bir üne sahip Ali Kuşçu, astronominin önde gelen bilginl

Zarurî Konular: Müslümanların dinin bir parçası olarak kabul ettikleri tartışma götürmeyen hükümler, namaz ve orucun farz olması gibi.

Nifak: İki yüzlülük, ara bozmaya çalışmak.

Zebani: 1. Cehennem bekçisi, cehennemde görevli melekler. 2. Dünyadayken, Allah’ı inkâr etmenin ve emirlerini yerine getirmemenin sonucunda cehenneme girme

İstihale: Başkalaşım; bir şeyin, başka bir şeye dönüşmesi; ağacın yanıp kül olması veya köpeğin tuzlada tuza dönüşmesi gibi.