Perdah Tekniği (Lüster) Nedir? Perdah Tekniği (Lüster) Hakkında Kısaca Bilgi

Perdah Tekniği (Lüster) Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Perdah Tekniği (Lüster):
Perdah tekniği çini ve seramik alanında bir sır üstü çalışmasıdır. Kap istenen renkte sırla sırlanıp fırınlandıktan sonra perdah adı verilen madde ile istenen örnekler yapılır ve az hararetli, dumanlı bir fırında tekrar fırınlanır. Bu fırınlamadan sonra, kap madeni bir parlaklık kazanır.

 

Arkeoloji Terimi Olarak Perdah Tekniği (Lüster):
Perdah tekniği çini ve keramik alanında bir sır üstü çalışmasıdır. Kap istenen renkte sırla sırlanıp fırınlandıktan sonra perdah adı verilen madde ile istenen örnekler yapılır ve az hararetli, dumanlı bir fırında tekrar fırınlanır. Bu fırınlamadan sonra, kap madeni bir parlaklık kazanır.

 

Benzer Sanat Terimleri:

Dil Sanatları: Edebiyat ve yazı türlerini kapsayan sanatlardır; roman, hikâye, şiir, deneme, tiyatro metni, film senaryosu vb. gibi.

Empresyonizm: İzlenimcilik olarak da bilinir. 19.yy.ın ikinci yarısında Fransa'da oluşan izlenimcilik akım, görsel sanatların yanısıra edebiyat ve müzik dallarında

Gök Tanrısı: Hititlerin hava tanrısı. (Eski Türklerin de taptıkları bir tanrı.)

Geometri: Nokta, çizgi, açı, yüzey ve cisimlerin birbirleriyle ilişkilerini, ölçümlerini, özelliklerini inceleyen matematik dalı.

Bizon: Amerika'da yaşayan bir cins hörgüçlü yaban öküzü.

Yontma Taş Aletleri: Prehistorik çağda insanların günlük etkinliklerini sürdürebilmek için taşları yontarak yaptıkları aletlerdir.