Paye Nedir? Paye Hakkında Kısaca Bilgi

Paye Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Paye:
Derece, rütbe karşılığında kullanılan deyim.

 

Arkeoloji Terimi Olarak Paye:
Yapıda duvar örme yöntemleriyle yapılmış düşey taşıyıcılara verilen ad. Bunlar, kare, dikdörtgen daire ya da çokgen plânlı olabilir.

 

Sanat Terimi Olarak Paye:
Örülerek meydana getirilmiş kare, dikdörtgen ya da daire kesitli tek taşıyıcı, ayak. Yapılarda kullanılan taşıyıcı destek.

 

Benzer Tarih Terimleri:

Amon: Mısır mitolojisine göre tanrıların kralı sayılan İlkçağ Mısır tanrısıdır. Güneş tanrısı Ra ile özdeşleştirilerek Amon-Ra adıyla da anılmıştır.

Kakma: Taş, metal, ağaç veya kaplama yüzeylerine yapılan oymalara, ince levha biçiminde renkli ve daha değerli gereçleri gömerek yapılan süsleme.

Bayındır: Yer için gelişip güzelleşmesi, yaşayış koşullarının uygun bir duruma getirilmesi için üzerinde çalışılmış, bakılıp güzelleştirilmiş olan, bakımlı.

Berat: 1. Osmanlı Devleti'nde padişahın kişilere verdiği emir, hüküm ve yetki içeren belgedir. Fermanın berattan farkı onun, devletle ilgili olmasıdır. 2.

Zaptiye: Osmanlı Devletinde toplum güvenliğini sağlamakla görevli askeri polis kuruluşu.

Fransız İhtilali (Fransız Devrimi): Fransız İhtilali, Fransa'daki mutlak monarşinin devrilip, yerine cumhuriyetin kurulması ve Roma Katolik Kilisesi'nin ciddi reformlara gitmeye zorlanma