Paket arıcılık Nedir? Paket arıcılık Hakkında Kısaca Bilgi

Paket arıcılık Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Paket arıcılık:
İklim farklılığı olan ülkelerde, ılıman bölge arıcılarının bal arısı kolonilerinden belirli ağırlıkta ürettiği arıları peteksiz olarak özel kutular içinde soğuk bölge arıcılarına göndermeleri ile geliştirilen bir arıcılık sistemi.

 

Benzer Arıcılık Terimleri:

Amerikan yavru çürüklüğü: Bacillus larvae adlı bakterinin sebep olduğu tehlikeli ve dünyanın her tarafında yaygın olarak görülen bulaşıcı, bakteriyel bir yavru hastalığıdır.

Karniyol arısı: İsmini Yugoslavya'nın Karniyol şehrinden alan, anavatanı Avusturya Alplerinin güney kısımlarıyla Kuzey Balkanlar ve Tuna boyları olan, sakin huylu ve

Yarım kovan: Değişik sayıda standart çerçeveler kullanılsa da, genellikle 5 çerçevelik olarak yapılıp, kullanılan kovan.

Esmer arı: Ana vatanı Orta Avrupa Alplerinin batısı ve bütün Kuzey Avrupa ile Orta Rusya olan, kısa dilli, genellikle hırçın, bal verimi düşük arı ırkı. (Apis me

Koloni popülasyonu: İşçi arılarla ana arı arasında kurulmuş olan bir dengeye dayalı iletişimle oluşturulan, kovan içinde belli bir zaman diliminde yaşayan arı topluluğu.

Sabit arıcılık: Arı kolonilerinin sezon boyunca aynı arılıkta tutulması şeklinde yapılan arıcılık biçimi.