Ön Soy Kütüğü Nedir? Ön Soy Kütüğü Hakkında Kısaca Bilgi

Ön Soy Kütüğü Terimi Hakkında Bilgiler

Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimi Olarak Ön Soy Kütüğü:
Anne ve babası bilinen, ebeveynlerinin verim kayıtları olmayan, mensup oldukları ırkın özelliklerini taşıyan hayvanlar için oluşturulacak geçici kayıt sistemi.

 

Benzer Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri:

Mineral: 1. Temel organik yapıyı oluşturan karbon, hidrojen, oksijen ve azot dışındaki elementler. 2. Yaşam için gerekli olan inorganik yem elementleri.

Zorla Çekip Çıkarma: Doğuma yardım sırasında yavrunun dışarıdan aşırı güç uygulanarak doğum kanalı yoluyla çekilip çıkarılması, ekstraksiyon fors.

Tespih Böceği: Kabuklular sınıfından, 15 mm kadar uzunlukta, karada nemli yerlerde yaşayan, vücutları uzun ve kubbeli, dokunulunca küre biçimini alan kabuklu cinsi.

Konstitusyon: Hayvanların organ ve organ sistemlerinin karşılıklı uyum ve denge içinde çalışmalarıyla ilgili olarak ortaya çıkan çevreye karşı koruma yeteneğidir.

Ağıl: Koyun ve keçilerin barındırıldığı, dört tarafı ve üstü kapalı, kapısı, penceresi ve havalandırması bulunan geliştirilmiş yapılar, hlk. koyun pisliği,

Sakatat: Kasaplık hayvanlardan elde edilen karaciğer, böbrek, beyin, dalak, testis, yürek, dil, yemek borusu dış kırmızı kası eti, diyafram kası, işkembe, bağı