Oda Nedir? Oda Hakkında Kısaca Bilgi

Oda Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Oda:
Osmanlı Dönemi'nde yeniçeri kışlası.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Oda:
Her yönden kesin engellerle sınırlanmış, orta büyüklükteki mekan. Bir binanın, özellikle bir evin oturma, yatma, çalışma gibi eylemleri için yapılan mekanlarından her biri.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Oda:
Serbest meslek sahiplerinin (esnaf ve sanatkârların) bir araya gelerek kurdukları mesleki dayanışma kuruluşlarıdır. Sanayi Odası, Şoförler Odası, Ticaret Odası gibi.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Oda:
Serbest meslek adamlarını içinde toplayan resmî birlik.

 

İnşaat Terimi Olarak Oda:
1. Bir binanın, özellikle bir evin oturmak, çalışmak, yatmak gibi eylemlere yarayan gözlerinden her biri: oturma odası, yatak odası, yemek odası, sandık odası.

2. Meslek adamlarının içinde toplayan resmi birlik. Örneğin, Mimarlar Odası.

 

Benzer Tarih Terimleri:

Turancılık: Osmanlı İmparatorluğu'nun son yıllarında, Osmanlılık ve İslamcılık akımları karşısında, Avrupa'daki ulusçu akımların da etkisiyle, yeryüzündeki bütün

Biat: 1-İslam toplumlarında hükümdarların dinsel yargı gücüne sahip olabilmeleri, meşru (yasal) ve yetkili sayılabilmeleri için halktan aldıkları söz, bağlı

Ahrar Partisi: Osmanlı Devleti'nde meşrutiyetin 14 Temmuz 1908 tarihinde ikinci kez ilan edil mesinden sonra kurulan İslamcı bir siyasal partidir. İttihat ve Terak

Tüzük: Bir toplumun, bir kurumun ya da bir teşkilâtın (örgütün) uygulayacağı esasları, hükümleri sırasıyla gösteren maddelerin tümüne verilen ad. Nizamname.

Üstyapı: Altyapı üzerinde oluşan kültür, din, sanat, bilim, felsefe, ülkü, siyasal kurumlar gibi, toplumsal değerleri içine alan genel kavram.

Esnaf: El zanaatları veya küçük ticaretle geçinen kimseler.