Nikotin Nedir? Nikotin Hakkında Kısaca Bilgi

Nikotin Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Nikotin:
Bir nörotransmitter olan asetilkolinin faaliyetini engellediği için zehirli olan ve tütünden elde edilen bir alkaloyid.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Nikotin:
1. Bir nörotransmitter olan asetilkolinin faaliyetini engellediği için zehirli olan ve tütünden elde edilen bir alkaloyid.

2. Tütün yapraklarından çıkarılan, renksiz, açıkta bırakılınca havadan oksijen alarak esmerleşen, zehirli bir madde.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Nikotin:
1- Sinir hücrelerinin arasındaki iletişimi sağlayan maddelerden asetilkolinin faaliyetini engellediği için zehirli olan ve tütünden elde edilen kimyasal bir madde.

2- Tütün yapraklarından çıkarılan, renksiz, açıkta bırakıldığında havadan oksijen alarak esmerleşen, 247°C'ta kaynayan, 1,033 yoğunluğunda çok zehirli bir alkaloit.

 

Benzer Biyoloji Terimleri:

Holozoik Beslenme: Besinin katı parçacıklar halinde alınıp sindirilmesidir. Bu nedenle gelişmiş sindirim sistemine sahiptirler. Bu şekilde beslenen canlılar başka canlıl

Ommatidyum: Petek gözün, mercek ve retinası tam olan elemanlarından bir tanesi.

Bölünme: Hücrenin hayat devri hücre bölünmesi ile tamamlanır. Belirli gelişim evrelerinden geçerek olgunlaşan bir hücreden yeni hücrelerin oluşmasına bölünme d

Aldosteron: Böbrek üstü bezinin kabuk bölgesinden salgılanan, kanda sodyum ve potasyum dengesini düzenleyen bir steroid hormondur.

Multipotent: Birden fazla farklı hücre veya doku tipine farklılaşabilme yeteneğine sahip olan. Hidralarda “interstitial hücreler" ve omurgalı embriyolarında “kök h

Jel Elektroforez Tekniği: Aynı elektrik yüklü moleküllerin jel matriks içerisinde büyüklüklerine göre ayrılması tekniği.