Net İç Varlıklar Nedir? Net İç Varlıklar Hakkında Kısaca Bilgi

Net İç Varlıklar Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Net İç Varlıklar:
Merkez Bankası'nın net iç varlıkları (NİV), para tabanından ay sonu cari kurlar ile hesaplanan Net Dış Varlıklar kalemi çıkartılarak hesaplanır. Para tabanı, Merkez Bankası emisyonu artı bankacılık sektörünün Merkez Bankası nezdindeki TL mevduatları olarak tanımlanır. Merkez Bankası'nın net dış varlıkları ise, Banka'nın net uluslararası rezervlerinin, orta vadeli döviz kredilerinin (net) ve diğer net dış varlıkların toplamı olarak tanımlanır.

 

Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri:

Value at Risk: Döviz, menkul kıymet ve benzeri yatırım araçlarının ya da bunlardan oluşan bir portföyün içerdiği piyasa riskinin ölçülmesi amacı ile kullanılan istat

Tahsil: Verginin tahsili kanununa uygun surette ödenmesidir.

İşlem Tarihi: Bir hesaptan bir alacaklandırma veya borçlandırma gibi bir işlemin gerçekleştiği tarih.

Hedge (Koruma): Pozisyon veya pozisyon kombinizasyonu ile yatırımcıların ana pozisyonlarının riskini düşürmesine verilen tanımlamadır.

WAP: Mobil kullanıcıların, kablosuz mobil cihazlar üzerinden internete erişimlerini sağlayan kablosuz iletişim standardı.

Enflasyon Hedefi: TCMB ve Hükümet tarafından üçer yıllık dönemler için belirlenen TÜFE yıllık artış oranıdır. Enflasyon hedefi her yılın aralık ayındaki yıllık enflasyo