Namazgâh (Musalla) Nedir? Namazgâh (Musalla) Hakkında Kısaca Bilgi

Namazgâh (Musalla) Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Namazgâh (Musalla):
Yerleşim alanları dışında yoldan gelip geçenlerin ibadetlerini yapabilmeri için yol kenarına inşa edilen yerden hafifçe yükseltilmiş etrafı alçak duvarlarla çevrili üstü açık ve kıble yönünde bir mihrap taşının bulunduğu ibadet yapılarıdır. Gelibolu'daki namazgâhta olduğu gibi bazı örneklerinde bir de mimber bulunabilmektedir.

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Namazgâh (Musalla):
Yerleşim alanları dışında yoldan gelip geçenlerin ibadetlerini yapabilmeleri için yol kenarına inşa edilen yerden hafifçe yükseltilmiş etrafı alçak duvarlarla çevrili üstü açık ve kıble yönünde bir mihrap taşının bulunduğu ibadet yapılarıdır. Gelibolu'daki namazgâhta olduğu gibi bazı örneklerinde bir de minber bulunabilmektedir.

 

Benzer Sanat Terimleri:

Dramatik Sanatlar: İnsanın, eyleme dönüşmüş ifadelerle kendini veya bir olayı, bir olguyu anlattığı sanatlardır; tiyatro, opera, müzikal oyun, kukla gibi sahne sanatları

Pozmetre: Fotoğraf çekimlerinde en uygun sonucun alınabilmesi için gerekli ışık ölçüsünü, enstantane ve diyafram değerini otomatik olarak gösteren cihaz.

Kaolin: Porselen yapımında kullanılan kaliteli, beyaz kil.

İki Yarım Kubbeli Cami: Merkezi planlı, büyük kubbesi ana eksen üzerindeki iki yarım kubbe tarafından desteklenen cami tipi.

Yalın: Karmaşık olmayan, katkısız, sade.

Grafito: Kazıma yöntemiyle çanak çömlek süsleme.