Mucize Nedir? Mucize Hakkında Kısaca Bilgi

Mucize Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Mucize:
1. Peygamberlerin kendilerine inanmayan insanlara peygamberliklerini ispat etmek amacıyla Allah’ın iznine bağlı olarak gösterdikleri olağanüstü olaylar, hâller, tansık.

2. İnsanları hayran bırakan, tabiatüstü sayılan olay.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Mucize:
Peygamberlerin, peygamber olduklarını ispat için Allah'ın izni ile gösterdikleri hiçbir insanın benzerini yapamayacağı harikulade hallerdir. İnsanları hayran bırakan, tabiatüstü sayılan olay.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Mucize:
1- İnsanları hayran bırakan, tabiatüstü sayılan olay.

2- İnsan aklının almayacağı olay. Peygamberlerin peygamberliklerini ispatlamak için gösterdikleri, Allah tarafından verilen olağanüstü hâller.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Mûcize:
1. Peygamberlerin kendilerine inanmayan insanlara peygamberliklerini ispat etmek amacıyla Allah'ın iznine bağlı olarak gösterdikleri olağanüstü olaylar, haller, tansık.

2. İnsanları hayran bırakan, tabiatüstü sayılan olay.

3. İnsan aklının alamayacağı olay.

 

Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri:

Tashih: Düzeltme, düzelti.

Mülk Arazi: Selçuklular'da görevlerinde başarılı olan devlet adamlarına verilen topraklardır. Bu topraklar kişinin mülkiyeti sayılır, bu toprakları istedikleri şe

Mani: 1- Başta aşk olmak üzere hemen her konuda yazılabilen bir halk edebiyatı nazım türü. Çoğunlukla 7 heceli dört dezilek bir bendden meydana gelir. Ama d

Mezopotamya: Orta Doğu'da bulunan, Fırat ve Dicle nehirleri arasındaki bölgenin ilk çağdaki adı.

Lejant: Haritalarda kullanılan sembol ve işaretlerin ne anlama geldiğini gösteren tablodur.

Bağ-Kur: Çiftçi, esnaf, zanaatkâr gibi kendi iş alanlarını kurup buralarda çalışan insanların sosyal haklarını düzenlemek için çalışır.