Minimum Güç Nedir? Minimum Güç Hakkında Kısaca Bilgi

Minimum Güç Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Minimum Güç:
Merkezi Yük Dağıtıma dahil edilmiş bir üretim grubunun MAMS/ESİ'ye, Veri Kayıt Kodu ve Programlama ve Yük dağıtım Kodları uyarınca sağlayacağını beyan ettiği minimum sabit aktif (MW) ve/veya reaktif (MVAR) güç üretimi.

 

Benzer Elektrik Terimleri:

Teklif Usulü: Planlanmış ilave gereksinimlerin ve yerine konulacak kapasitenin yeni veya mevcut üretim kapasitesi kaynaklarından karşılanması usulü.

Servis Dışı Etme: Sisteme senkronize durumda olan bir Üretim Grubunun, sisteme bağlanmasını sağlayan devre kesicisinin açılması suretiyle sistem dışı bırakılmasıdır.

Yararlı Enerji: Son dönüşümden sonra tüketicinin yararlanabileceği enerjidir.

Elektrik Devresi (Elektrical circuit of an installation): 1- Üreteç, sigorta, anahtar, alıcı ve iletkenden meydana gelen kapalı bir sistemde elektrik akımının izlediği yola elektrik devresi denir. Elektrik d

Doğru Akım (DA): Birim zaman içinde yönü ve şiddeti değişmeyen akıma doğru akım denir. Doğru akım, hep aynı yönde geçer ve değerinde hiç bir değişiklik olmaz.

Şebekeye Verilen Enerji: Şebekeye verilen elektrik enerjisinin tümüdür, diğer bir ifade ile şebekenin kendi santrallarından aldığı ve şebekesi dışı alınan enerjilerin toplamıd