Mikroklima Nedir? Mikroklima Hakkında Kısaca Bilgi

Mikroklima Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Mikroklima:
1. Bir ekosistemde örneğin bir ormanda ağaçların üst kısımları ile orman zemini arasında ışık şiddeti, sıcaklık, nem miktarı, rüzgârdan etkilenme seviyesi gibi küçük iklim farkları vardır, bu iklim farklılıklarına mikroklima denir.

2. Belirli bir küçük habitat ya da alandaki iklim. İklimsel koşulların daha büyük ortamdakinden genellikle farklı olan daha küçük özel bir alan; yer altındaki oyuklarda yaşayan hayvanların yaşadıkları yer gibi.

3. Zeminden yaklaşık 2 metre yükseklikte olan ya da belirgin küçük bir alandaki küçük iklim katmanlarına mikroklima denir.

 

Coğrafya Terimi Olarak Mikroklima:
Dar iklim bölgesi.

 

Benzer Biyoloji Terimleri:

Heteronom Metamerizm: Vücudu oluşturan segmentlerin, birbirinden farklı yapıda olması.

Arteriol: Kılcal damarın ucundaki küçük atardamar.

Uyarılma: Hücrenin bir uyarana hemen cevap vermesi.

Akromegali: İskelette kol ve bacaklar, burun, çene, el ve ayak parmaklarının fazla büyümesi. Hipofiz bezinden büyüme hormonun fazla salgılanması sonucu oluşabilir

Sürüngenler: Karada ve suda yaşayan türleri vardır. Vücutları, keratinden yapılmış pullarla ve kemiksi plakalarla kaplıdır. Kertenkele ve yılanlarda pullu deri, b

Rekapitulasyon: Embriyonun, gelişim seyri içinde evrimsel atalarının embriyonik gelişim evrelerini kısaca tekrar etmesi.