Metabolizma Nedir? Metabolizma Hakkında Kısaca Bilgi

Metabolizma Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Metabolizma:
1- Canlı organizmada veya canlı hücrelerde hareketi, enerjiyi sağlamak için oluşan biyolojik ve kimyasal değişmelerin bütünü.

2- Tüm canlılarda yapılan beslenme, solunum, boşaltım, büyüme gibi yaşamsal olayların tümü.

3- Canlı organizmanın hücreleri içinde meydana gelen ve enzimlerle kontrol edilen olayların hepsi. Metabolizma ile enerji üretimi ve madde yapımı gerçekleştirilir. ATP üretimi ve protein sentezi iki önemli metabolik reaksiyondur.

 

Biyoloji Terimi Olarak Metabolizma:
1. Canlı organizmanın hücreleri içinde meydana gelen ve enzimlerle kontrol edilen olayların hepsi. Metabolizma ile enerji üretimi ve madde yapımı gerçekleştirilir. ATP üretimi ve protein sentezi iki önemli metabolik reaksiyondur.

2. Bir organizmada meydana gelen kimyasal reaksiyonların tümü ya da bu reaksiyonların bir bölümü (solunum metabolizması gibi).

3. Canlı organizmada veya canlı hücrede meydana gelen yapıcı ve yıkıcı nitelikteki kimyasal olayların tümü.

4. Organizmadaki yapım ve yıkım tepkimelerinin tümü metabolizma olarak adlandırılır.

 

Kimya Terimi Olarak Metabolizma:
Canlı organizmada ya da canlı hücrede gerçekleşen yapıcı ve yıkıcı nitelikteki kimyasal tepkimeler.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Metabolizma:
Canlı organizmada veya canlı hücrelerde hareketi, enerjiyi sağlamak için oluşan, biyolojik ve kimyasal değişimlerin bütünü.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Metabolizma:
Canlı organizmada veya canlı hücrelerde hareketli, enerjiyi sağlamak için oluşan, biyolojik ve kimyasal değişmelerin bütünü. Sindirim sistemi.

 

Genetik Terimi Olarak Metabolizma:
Canlı organizmanın hücreleri içinde meydana gelen ve enzimlerle kontrol edilen olayların hepsi. Metabolizma ile enerji üretimi ve madde yapımı gerçekleştirilir. ATP üretimi ve protein sentezi iki önemli metabolik reaksiyondur.

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Metabolizma:
Vücutta yaşama işlevlerini sağlayan kimyasal etki ve tepkilerdir. Metabolizmada üretilen enerji besinlerin parçalanmasıyla sağlanır ve fiziksel iş ya da ısı biçiminde tüketilir. Besinlerin parçalanması için oksijen gereklidir. Artık ürün olarak karbondioksit ve su oluşur.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Metabolizma:
Canlı organizmada veya canlı hücrelerde hareketi, enerjiyi sağlamak için oluşan, biyolojik ve kimyasal değişimlerin bütünü.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Metabolizma:
1. Canlı organizmada veya canlı hücrede hareketi, enerjiyi sağlamak için oluşan, biyolojik ve kimyasal reaksiyonların bütünü.

2. Vücutta sürekli olarak meydana gelen kimyasal değişiklikler.

 

Benzer Fen Bilimleri Terimleri:

Lop: Beyin, karaciğer gibi organların parçaları bölümleri.

Kauçuk: Lastik ağacından veya bazı petrol atıklarının birleşmesiyle elde edilen dayanıklı ve esnek madde.

1. Dereceden Tüketiciler: Otobur canlılara birincil tüketici denir, yani ihtiyaç duyduğu besinleri bitkilerden karşılayan canlı grubudur. Enerji kaynağı olarak üreticileri kull

Konum: Bir cismin, belirlenen sabit bir noktaya olan uzaklığı.

Hücre: 1. İnce bir zar içinde bulunan, sitoplazma ve çekirdekten oluşmuş, bir organizmanın yapı ve görev bakımından en küçük birimi. 2. Canlıları oluştura

Mutajen: Mutasyona yol açan etken.