Mektup Nedir? Mektup Hakkında Kısaca Bilgi

Mektup Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Mektup:
Bir şeye haber vermek, bir şeyi sormak ya da istemek için birine gönderilen yazılı kâğıt.

 

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Mektup:
Birbirlerinden uzaktaki insanların, anlaşmak ve haberleşmek amacıyla yazdıkları; duyguları, dilekleri, düşünceleri bildirmek amacı taşıyan yazı türüdür. Her türlü konu mektuba girebilir. Mektubu konuşmanın yazıya çevrilmiş şekli kabul edebiliriz. Mektuplar özel mektuplar, iş mektupları, edebi mektuplar gibi değişik türlerde olabilir.

 

Edebiyat Terimi Olarak Mektup:
1- Birbirinden uzakta bulunanların haberleşmesini sağlayan bir yazı türü. En eski haberleşme araçlarından biri. Sözcük anlamı Arapça "yazılmış şey." Farsçası name, eski Türk dillerindeki karşılığı bitig, betik ya da bittidir. Tarihte rol oynamış ünlü kişilerin, yazar, bilimadamı ve sanatçıların mektuplarıyla birlikte bir edebi eserler türü olarak kimi zaman ele alınmıştır. Sadece mektuplardan oluşan kitaplar da vardır.

2- Bir kimseye, kuruma, kuruluşa ya da topluluğa iletilmek üzere yazılan yazı. Başlangıçta haberleşme aracı olarak kullanılsa da edebiyatta roman, hikaye, öykü gibi kendine özgü bir tür niteliği kazanmıştır.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Mektup:
1. Bir kişiye, bir kurum ya da kuruluşa, bir topluluğa bir şey iletmek, bir şey bildirmek amacıyla yazılan yazı.

2. Bir düşünce veya duygunun birilerine iletilmesi amacıyla yazılan yazılardır.

 

Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri:

Etkili Dinleme: İletişimde bulunduğumuz kişiden mesajı tam ve doğru alma etkinliğidir. Etkili Dinleyicinin Özellikleri - Dikkatini karşısındaki kişiye verir. - Kon

Donanma: Osmanlı'da deniz kuvvetlerine verilen isimdir.

Kadavra: Tıp öğretiminde, üzerinde çalışma yapılan ölü insan veya hayvan vücudu.

Asa: Bazı kültürlerde güçlü kişilerin elinde bulundurdukları kıymetli sopalar.

Koloni: 1. Bir devletin kendi ülkesinin sınırları dışında egemenlik kurarak yönettiği ekonomik veya siyasal çıkarlar sağladığı ülke, sömürülen ülke. 2.

Etkin Yurttaş: Devlet veya kurumların geleceklerini belirlenmesinde yönetiminde olmasa bile rol oynayan, devlete ve topluma olan sorumluluklarının bilincinde olan bi