Meal Nedir? Meal Hakkında Kısaca Bilgi

Meal Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Meal:
Tercümeden biraz daha geniş olarak yapılan çevirilerdir.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Meâl:
1. Her yönüyle aynen aktarılması mümkün olmayan bir sözün başka bir dile yaklaşık olarak çevirisidir. Özellikle Kur'an tercümeleri için kullanılmaktadır.

2. Anlam, kavram, mefhum.

3. Kur'an'ın Arapça'dan başka bir dile tercüme edilmesi demektir. Ancak meal yapılırken kelime kelime tercüme değil, tercümeye kısa açıklamalar ilave edilir. Bu da ayetlerin daha iyi anlaşılmasını sağlar.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Meal:
1. Kur’an ayetlerinin tam karşılıkları başka dillere aktarılamadığından, ayette anlatılmak istenileni kelimesi kelimesine değil de biraz eksiği ile başka bir dile çevirme, yakın anlamlar verme.

2. Anlam, kavram, mefhum.

 

Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri:

Anormal davranış: Belirli doğal ve toplumsal ortamlarda dıştan ve içten gelen belirli şiddet ve süredeki uyaranlara, insanın alışagelenin dışında hatalı, kurala uymayan

Ontoloji: Varlığı bütünüyle inceleyen felsefe dalı; varlıkbilim. Varlıkla ilgili sorunların tartışıldığı metafizik alanı ontolojidir.

Önermeler Mantığı: Geçerliliği yalnız önerme eklemlerine dayanan çıkarımları konu edinen mantık sistemi.

Nedensellik yasası: Her olayın bir nedeni olduğunu ileri süren yasa (Her olayın bir nedeni vardır ve bu neden bir önceki olayın sonucudur. Aynı şartlarda aynı neden aynı

Skolastik felsefe: İnançla bilgiyi, kilise öğretisiyle özellikle Aristoteles'in bilimsel sistemini uyumlu bir biçimde birleştirmeye çalışan Orta Çağ felsefesi.

Toplumsal Sapma: Toplumdaki bazı bireylerin ve grupların, toplumda geçerli olan normlara çeşitli nedenlerle uymaması durumu.