MC (Medium Coeli) Nedir? MC (Medium Coeli) Hakkında Kısaca Bilgi

MC (Medium Coeli) Terimi Hakkında Bilgiler

Astroloji Terimi Olarak MC (Medium Coeli):
Doğum anı ve yerinde gökyüzünün tam başüstünde kalan yeri. Doğum haritasının en yüksek noktası. Buna 'Gökyüzü Ortası' veya 'Başucu Noktası' da denilir.

 

Benzer Astroloji Terimleri:

Güneş Haritası (Solar Chart): Doğum saati tam olarak bilinmediği zaman Güneş'in bulunduğu nokta yükselen burç kabul edilerek hazırlanan doğum haritası.

Gerçek Yıldız Zamanı (Apparent Sideral Time): Bu söz astrolojide fazla geçer ve yıldız zamanı demektir. Doğum haritası da yıldız zamanına göre çıkarılır. Güneş yerine ilkbahar noktasına bağlı zama

Ateş (Fire): Zodyak'ın burçları belirli gruplara ayrılırlar. Ateş de böyle bir gruptur. Koç, Aslan ve Yay, ateş burçlarıdır. Buna Ateş Üçlüsü de denir.

Sabit (Fixed): Dörtlülerden birine de bu ad verilmiştir. Nitelikleri gösteren Sabit dörtlüde Boğa, Aslan, Akrep ve Kova burçları vardır.

Zararlı Konum (Detriment): Bir gezegenin doğal burçlar kuşağında kendi burcunun karşıt burcunda yer alması. Örneğin Mars Terazi burcunda zararlı konumdadır.

Dişi ve Erkek Gezegenler (Feminine and Masculine Planets): Uranüs, Satürn, Neptün, Jüpiter, Mars, Güneş ve Merkür erkek; Ay ve Venüs dişidir.