Makas Nedir? Makas Hakkında Kısaca Bilgi

Makas Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Makas:
Çelik konstrüktif elemanlardan oluşturulan geniş açıklıklar geçen kiriş vazifesini gören, kendi üstlerine oturan aşığın yükünü yanlamalarla gergiye ileten, gerginin asıldığı ve çekmeye çalışan taşıyıcı elemanıdır.

 

Moda ve Dikiş-Nakış Terimi Olarak Makas:
Bir eksen çevresinde dönebilecek biçimde çapraz eklemlenmiş, birbirine bakan yüzleri keskin iki çelik lamadan oluşmuş, arasına yerleştirilen herhangi bir şeyi kesmeye yarayan araç, sındı.

 

Tekstil-Dokumacılık Terimi Olarak Makas:
1- Bir eksen çevresinde dönebilecek biçimde çapraz eklemlenmiş, birbirine bakan yüzleri keskin iki çelik lamadan oluşmuş, arasına yerleştirilen herhangi bir şeyi kesmeye yarayan araç, sındı.

2- Kumaşı tüylendirme işlemi sonrasında homojen tüy yüksekliğinin sağlanması.

 

Yazma Eser (Hat-Tezhip-Ebru-Cilt-Minyatür) Terimi Olarak Makas:
Kâğıt makası ile ilgili bilgilere bakınız.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Makas:
Amuda kalkarak, ayakları ileri geri hareket ettirmek.

 

Halter Terimi Olarak Makas:
Kaldırış sırasında bir bacağın önde diğerinin arkada dizlerin bükülü olduğu duruş şekli.

 

Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri:

Seramik Kiremit: Sırlanarak veya sırlanmayarak sıcaklık ile pişirilerek sertleştirilip dayanıklılık kazandırılmış kiremitlerdir.

Bungalov: Ahşaptan, tek katlı, verandalı, küçük ve basit kır evi.

Arsa: Üzerinde yapı kurulmak üzere ayrılmış yer; yasaya göre, belediye sınırları içinde bulunup belediyece parsellenmiş arazi.

Barbakan: İstinat duvarları arkasında toplanan suların dışarıya atılması için bırakılan deliklere denilir. Tabii zeminden 10 cm yukarıda tertiplenirler yatay ve

Karo: Dikdörtgen şekilli döşeme, kaplama gereci.

Split Klimalar: Split klimalar iç ve dış ünite olmak üzere iki üniteden meydana gelir. Dış ünite kompresör ve kondanser, iç ünite de evaporatörden meydana gelmiştir.