Loose Impediments Nedir? Loose Impediments Hakkında Kısaca Bilgi

Loose Impediments Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Loose Impediments:
Köksüz cisimler, toprağa tespit edilmemiş ve toprakta kökü olmayan, topa yapışmayan taş, çakıl, dal, yaprak, diken, gübre gibi doğal cisimler, solucan, böcek gibi hayvanlar ve bunların sebep olduğu kümeciklerdir. Kum ve toprak kümecikleri, ancak green üzerinde bulunmaları halinde bu tanımlamanın kapsamına girmez. Kar ve buzun köksüz cisim olarak yorumu, oyuncunun seçeneğine bırakılmıştır. Yapay buz tanımlamasına girer. Kırağı köksüz cisim değildir. Köksüz cisimler ceza puanı alınmadan yerlerinden kaldırılabilir.

 

Benzer Golf Terimleri:

Dog - Leg Hole: Fairway'in green'e daha yakın olan bir kısmının normal doğrultusunu değiştirerek, sağ yada sola doğru bir kıvrım yapmasıyla meydana gelen fairway şekl

Carry: Topun ilk vurduğu nokta ile yere düştüğü nokta arasındaki uzaklıktır.

Driving Rance: Fairway'ler dışında, club'ları düzgün kullanabilme antremanlarının yapıldığı ve genelde 300 metre uzunluğundaki eğitim alanlarıdır.

Swing: Club ile topa vurmak için yapılan dairesel bir harekettir. Üç kısımdan ibarettir: Backswing, Downswing, Follow Through.

Round: Bir oyun süresince golf sahasındaki 18 çukurun tamamının oynanmasıdır. Resmi turnuvalar genellikle Perşembe günü başlayıp Pazar günü biten 4 round üze

Burn / Scottish Stream: İskoç dilinde saha içerisindeki ırmak, dere ya da çaya verilen isimdir.