Kuvars Nedir? Kuvars Hakkında Kısaca Bilgi

Kuvars Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Kuvars:
Billurlaşmış silisin doğada çok yaygın bir türüdür. Düzgün ve temiz olan kuvars kristalleri optik ve elektronik sanayilerinde kullanılmaktadır. Ayrıca süs taşı olarak da kullanılmaktadır. Kuvars kristalleri elektronik sanayinde frekans kontrol asilatörerinde ve frekans filtrelerinde kullanılmaktadır. Süt kuvars ve camsı kuvars ise öğütülerek ve hazırlama işlemlerinden geçirilerek cam, deterjan, boya, seramik, zımpara, dolgu ve metalurji sanayilerinde kullanılmaktadır. Cam sanayisinde kristal eşya ve züccaciye imalatında,seramik sanayisinde ise sır frit yapımında, yer ve duvar karosunda, izolatör, elektro-porselen, glazur, sofra eşyası ile vitrifiye seramik yapımında kullanılmaktadır.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Kuvars:
Billurlaşmış silisin doğada çok yaygın bir türü.

 

İnşaat Terimi Olarak Kuvars:
Kumlama işleri ve aşındırıcılarda kullanılan billurlaşmış (kristalleşmiş), silis türlü dişli kum.

 

Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri:

Proporsiyon: Oran, nispet.

Ana Sözleşme: Mal sahibi ile doğrudan yapılan sözleşmedir. Bu sözleşme inşaatın bölümlenmesine bağlı olarak bir veya birden fazla sayıda olabilir.

Zemin Etüdü: Yerin belirli bir derinliğine kadar olan bölümünün üzerine yapılacak yapının tasarımında kullanılması gereken parametrelerinin belirtildiği rapor.

Kroki: Ölçeksiz taslak, çizim.

Düet (Duette) Perde: Modern mekanlarda kullanılabilen görüntüsü ve kullanım alanları nedeniyle plise perdelere benzer bir perde türüdür. Düet perdeyi plise perdeden ayıran

Katlamalı Perde: Kademeli olarak toplanan ve açılan, mekanizma ile çalışan perdedir. Toplama payları, yapılan dikiş şekline göre 25-35 cm arasında değişir. Önden veya