Kutsal Emanetler Nedir? Kutsal Emanetler Hakkında Kısaca Bilgi

Kutsal Emanetler Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Kutsal Emanetler:
Topkapı Sarayında, hazine dairesinde saklanan Hz. Mu-hammet'e, Kabe'ye ve İs-lam inanışında saygın olan bazı kişilere ait olan eşyalardır. Bu eşyalar I. Selim'in 1517 yılında yaptığı Mısır Seferi'nden sonra İstanbul'a getirttiği eşya-lardır. Bunlardan bazıları; Hırka-i Saadet, Hz. Muhammed'in bir dişi, ayak izinin olduğu bir taş, atının bir çift nalı, bir seccadesi, sancağı, yayı, teyemmüm tası, iki asa, Hz. Nuh'un tenceresi, Hz. İbrahim'in kazanı, Hz. Yusuf'un gömleği, Hz. Davut'un kılıcı, Hz. Ebu Bekir'in seccadesi, Hz. Hüseyin'in gömleği, Hz. Hatice'nin gömleği.

 

Benzer Tarih Terimleri:

Celse: Mahkemede oturum. Aralıksız yapılan toplantı.

İlga: Bir şeyin varlığını ortadan kaldırma.

İyon Düzeni: Antik mimarlıkta kullanılan, iyonya'da geliştirildiği için bu adla anılan düzen. Dor düzenine oranla daha incelmiş sütunları, sütun kaideleri ve volü

Lejyon: 1-Eski Romalılarda piyade ve süvarilerden oluşan askeri birlik. 2-Fransız piyade birliği. Yabancılardan oluşan askerî birlik.

Gulâmhâne: Selçuklu Devletinde savaşta tutsak edilen gayrimüslim çocukların eğitilmeleri; edep, haya ve İslami olarak kendilerini geliştirme bakımından kurulan,

Sarnıç: Doğal olarak bulunanya da özel olarak yapılmış, kullanılmak üzere yağmur sularını biriktirmeye yarayan yer altı sudeposu.