Kromatin Noktası Nedir? Kromatin Noktası Hakkında Kısaca Bilgi

Kromatin Noktası Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Kromatin Noktası:
İnsan derisi ya da ağız mukozasında olduğu gibi çekirdek çeperinde kromatin birikimidir. Kinin nükleer eşeyselliğini saptamaya yarar. Dişi hücrelerinin çoğunda var, erkek hücrelerinde yoktur.

 

Benzer Biyoloji Terimleri:

Oksotrof: Ana ve babanın genlerinde bulunmasına karşın kendi büyümesi için gerekli molekülü sentezleyemeyen mutant mikroorganizma.

Embriyo: 1. Bir organizmanın gelişmesinin erken evresinde yumurtanın döllenmesinden sonra, oluşan canlı taslağı. 2. Bir organizmanın gelişmesinin ilk evresi

Çift çenekli bitki (Dikotiledon): Embriyolarında iki çenek yaprak (kotiledon) bulunan bitkiler. İletim demetleri gövdede belirli bir düzende yerleşmiştir.

Östaki Borusu: Kara omurgalılarının çoğunda farinks ile orta kulak boşluğu arasında uzanan işitme borusu. Timpanik zar üzerinde basınç dengelemesini sağlar.

Deuterostomia: Blastopor, ağız yerine anüsü oluşturur. Ağız daha sonra şekillenir. Genellikle, enterosöl sölom ve radial segmentasyon ile birlikte anılır.

Gymnosperm: Çıplaktohumlular. Tohum ları ovaryum içinde kapalı olmayan tohumlu bitkiler sınıfı. Konifer ve ortadan kalkmış bir çok bitkileri içerir.