Korozyon Nedir? Korozyon Hakkında Kısaca Bilgi

Korozyon Terimi Hakkında Bilgiler

Fizik Terimi Olarak Korozyon:
Metallerin nemli ve sulu ortamlarda kendiliğinden pil oluşturup aşınması.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Korozyon:
Kimyasal aşınma.

 

Kimya Terimi Olarak Korozyon:
Metallerin elektrokimyasal bir olay sonucu aşınması.

 

Denizcilik Terimi Olarak Korozyon:
Gemi üzerinde bulunan demir ve çelik aksamın, oksijen, havadaki nem ve deniz suyundaki karbonikasit sebebiyle kimyevi değişikliğe uğrayarak paslanması. 

 

Coğrafya Terimi Olarak Korozyon:
Rüzgârlar tarafından sürüklenen kumlar, çarptıkları yüzeyleri çizerek aşındırır. Rüzgârların bu yolla yaptığı aşındırmaya denir.

 

Benzer Fizik Terimleri:

Su Cenderesi: Yüzey alanları ya da kesitleri farklı iki borunun içlerine sıvı konması, üst yüzeylerine ise hareketli pistonlar yerleştirilmesiyle oluşturulan bileşi

Akım Yoğunluğu: A kesit alanına sahip bir iletkenin birim yüzeyinden geçen akıma denir. J ile gösterilir. Akim yoğunluğu elektrik akımı ile orantılıdır.

Osiloskop: Elektriksel ölçümlerde geniş çapta kullanılan çok yönlü elektronik bir ölçüm aletidir.Osiloskop ile AC,DC gerilim ve periyot doğrudan ölçülür.Akim,fre

Girişim: 1. Farklı kaynaklardan çıkan dalgaların aynı anda aynı noktada oluşturdukları olay, dalgaların üst üste gelmesi. 2. İki veya daha çok dalga hareket

Zorlama: Malzemenin, magnetik alandan etkilenerek içindeki magnetik momentlerini dış magnetik alana paralel hale getirmeye zorlanması.

Pnömatik: Pnömatik, gaz basıncını mekanik harekete çevirme amaçlı eğitim ve uygulamaları içeren endüstriyel bir bilimdalıdır.