Kompost Nedir? Kompost Hakkında Kısaca Bilgi

Kompost Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Kompost:
Organik esaslı katı atıkların oksijenli veya oksijensiz ortamda ayrıştırılması suretiyle üretilen toprak iyileştirici madde.

 

Biyoloji Terimi Olarak Kompost:
Mikroorganizmaların yaprak, kâğıt ve yiyecek artıkları gibi organik maddeleri ayrıştırması sonucu oluşan toprağımsı madde.

 

Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri:

Mali Özerklik: Yerel yönetimlerin, yeterli mali kaynaklara sahip olmaları anlamına gelmektedir. Not: Avrupa Yerel yönetimler Özerklik Şartının 9. Maddesinde bu husus

Bürokrasi: Bürokrasi kavramı, genelde örgüt, örgütün işleyişi gibi anlamlar içermekte ve bu özelliği ile özel sektör için de geçerli olmasına rağmen, genel olara

Nüfus Patlaması: Ülke nüfusunda, genelde beklenmedik bir şekilde ve(ya) plân dışı gelişmelerin etkisiyle( göç gibi) ortaya çıkan ani ve hızlı artış.

Yol İstikamet Planı: Sadece bir veya birkaç ana yolu ve bu yolların iki tarafı için mevzi olarak hazırlanmış imar planı.

Fotogrametrik Harita: Uçak veya uydu ile çekilen fotoğrafların kıymetlendirilmesi sonucu oluşan, arazinin eğimini de gösteren haritalar.

Çevre Temizlik Vergisi: Belediye Gelirleri Kanunu'na göre Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin katı atık toplama ile kanalizasyon hizmetlerin