Kolesterol (LDL) Nedir? Kolesterol (LDL) Hakkında Kısaca Bilgi

Kolesterol (LDL) Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Kolesterol (LDL):
Lipitlerin (yağ) ve proteinlerin bileşimi olan Lipoproteinler kan içerisinde lipitlerin taşınma şeklidir. Düşük yoğunluklu Lipoproteinler karaciğerden vücut hücrelerine kolesterolü taşırlar. LDL kolesterol bu nedenle "kötü" kolesterol olarak görülmektedir.

 

Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri:

Kalorimetre: Yaşayan organizmaların çıkardıkları ısıyı, yani metabolik hızını (üretiminin hızını) ölçen bir ölçü aygıtıdır.

Kafein: Kafein bitkilerde doğal olarak bulunan bir içeriktir. Genel olarak kahve çekirdeklerinde, çay yapraklarında, guarana isimli bitki çekirdeklerinde bulu

Boş Zaman Aktiviteleri: Egzersiz, spor, klüp faaliyetleri, hobiler gibi kişinin boş zamanlarını değerlendirmek için gerçekleştirdiği faaliyetlere verilen genel isimdir.

Koruyucular: Besinlerin mikro-organizmalar adı verilen besin yapısını bozarak sağlığı olumsuz etkileyebilecek etmenlere karşı korunmasına yardımcı olurlar. Besinin

Tiyamin: B1 vitamini.

Karbonhidrat: içindeki karbon, hidrojen ve oksijen atomları 1: 2: 1 oranında olan kimyasal maddelerdir. Nişastalar, sellüloz ve şeker birer karbonhidrattır.