Kininler Nedir? Kininler Hakkında Kısaca Bilgi

Kininler Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Kininler:
Kanda ve dokularda yapılan ve kan damarlarında, düz kasta ve bazı sinir uçlarında iş gören polipeptidlerdir. Örneğin bradykinin ya da kalidin, adenin içeren gruplardan birisi doku kültüründeki bitki hücrelerinin büyümesini ve bölünmesini artırır.

 

Benzer Biyoloji Terimleri:

Resesif Gen: Etkisini fenotipte gösteremeyen ve çekinik olan gen. Bulunduğu canlıda taşıdığı karakteri dominant gen bulunmadığı zaman oluşturabilen gen çeşididir.

Sitokinez: Mitoz ya da mayoz sırasında sitoplazmanın bölünmesi. Hayvan hücrelerinde boğumlanma ile, bitki hücrelerinde ara lamel oluşumu ile sağlanır.

Nörotoksik madde: Sinir sistemi üzerinde etkisi olan zehirli madde.

Yalancı Ayak (Psödopod): Yalancı ayak veya psödopod, akyuvar ve amip gibi bir hücreli canlılar ve fagositoz yapan hücrelerde hareketi veya beslenmeyi sağlayan çı

Turbalık: Sulak alanların etrafındaki bitkilerin su altında oksijensiz kalarak çok yavaş bir şekilde çürümesi sonucu meydana gelen doğal yaşam alanları.

Döllenme: Erkek üreme hücresi (sperm) ile dişi üreme hücresi (yumurta) nın birleşip - kaynaşmasına, oluşan zigotun gelişmeye başlamasına döllenme denir. Fertili